Blog

Ontdek de mooiste plekjes & verhalen van onze bloggers

Op reis naar Barcelona? Wat ga jij doen?

Wat ga jij doen in Barcelona?

Naar het strand?

Over de hele lengte van Barceloneta (een van de oudste wijken van Barcelona) vind je een geweldig strand dat helemaal doorloopt tot aan Badalona. Wanneer je de Ramblas afloopt, loop je direct het strand op. Op de meeste plekken van het strand kun je bedjes huren. Geniet van de lekkere cocktails, van een heerlijke lunch en een van de hippe strand tentjes.

Huur een fiets?

Hoe kan je Barcelona beter verkennen dan op de fiets? Huur een fiets die geheel bij jouw actviteit past. Je kunt kiezen voor een gewone stadsfiets, een elektrische fiets of een mountainbike. Een echte aanrader is om een mountainbike te huren en richting Badalona te fietsen, deze weg loopt langs het strand en heeft dus een prachtig uitzicht.

Chillen in het park?

Chillen in het park van Barcelona Park Güell. Dit park is één van de leukste stads parken van Barcelona. Hier kun je naast veel groen ook culturele bezienswaardigheden vinden. In Park Güell bevinden zich vele kunstwerken van mozaïk die ontworpen zijn door Gaudí. Zeker de moeite waard om hier langs te gaan!

Kabelbaan naar Montjuïc

Barcelona is zeker niet vlak, in de stad liggen ook heuse 'bergen'. Of zullen we het heuvels noemen? De Montjuïc is bijvoorbeeld 185 meter hoog. Ga dooormiddel van een kabelbaan naar de top. Vanuit de kabelbaan kijk je uit over heel Barcelona en de haven. een onvergetelijke ervaring. Hierna kun je heerlijk gaan lunchen in het parkje Parc del Mirador. Na de lunch loop je binnen 15 minuten de berg weer af.

Bezoek de Sagrada Família

Al sinds 1882 wordt er in Barcelona gewerkt aan de beroemde Sagrada Familia, dit is een basiliek die nog steeds niet af is. Het ontwerp komt van de Spaanse architect Gaudi. die nog veel meer bouwwerken in de stad ontwierp. Als het goed is, dan is de basiliek in 2026 eindelijk af. Het is een onwijs imposant bouwwerk wat van binnen nog mooier is dan van buiten.